به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، این جلسه با حضور اساتید دانشگاه شهرکرد، با موضوع زنجیره راهبردی ارزش تولید ماهیان سردابی در مرکز تشکیل شد.
بیژن حقیقتی سرپرست مرکز گفت: از حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه شهرکرد در مرکز خرسند هستیم و امیدواریم با تشکیل بیشتر این جلسات، همکاری بین دو دستگاه بیشتر شود.
وی گفت: استان چهارمحال و بختیاری در حوزه تولید ماهیان سردابی رتبه اول کشوری را دارد و با توجه به وجود مزارع پرورش ماهی و کارخانجات خوراک ماهیان در استان باید این امکان بوجود آید که همکاری بین مرکز و دانشگاه نقش موثری در شکل گیری زنجیره ارزش ماهیان سردابی در استان به صورتی علمی و کاربردی داشته باشد.
علیرضا قائدی عضو هیات علمی مرکز و مسئول حلقه تات زنجیره ارزش ماهیان سردآبی استان، گفت: با توجه به جلسات متعدد با مسئولانی از استانداری، سازمان جهادکشاورزی و برخی از تولید کنندگان بخش خصوصی در حوزه تولید ماهی و غذای ماهی، مصمم هستیم که زنجیره ارزش ماهیان سردابی در استان ایجاد و تکمیل شود.
قائدی افزود: در فرآیند تکمیل زنجیره ارزش باید پس از انتخاب و اولویت بندی زنجیره ارزش غذایی، نقشه زنجیره، فعالیت ها و اجزاء فرآیند تشکیل شود.
پژوهشگر حوزه شیلات گفت: نظارت و ارزیابی در تمام فرآیند ارزش تولید باید وجود داشته باشد تا به هدف نهایی برسیم.
روح اله رحیمی، عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه شهرکرد گفت: یکی از مشکلات حوزه کشاورزی در کشور، حکمرانی بخش های مختلف است.
وی با اشاره به اینکه کشور برزیل تولید کننده بزرگ محصولات غذایی شناخته می شود گفت: یکی از دلایل موفقیت های برزیل در تامین غذا، حضور اتحادیه ها و بخش خصوصی در تمام زنجیره های غذایی است.
رحیمی افزود: یک پیشنهاد برای تکمیل زنجیره ارزش، بررسی وضعیت موجود اعم از نقاط ضعف و قوت و چالش های پیش روست تا بتوان براساس آن به یک نظام واحد برسیم و پس از آن برنامه راهبردی و نقشه راه تدوین شود.
در این جلسه مقرر شد؛ اعضای کارگروه تات مشخص و وظایف هر کدام تعیین شود. در مرحله بعد وضعیت فعلی زنجیره ارزش در صورت وجود تعیین خواهد شد و استراتژی های لازم برای ارتقا آن پیش بینی می شود.
همچنین نظارت بر روند پیشرفت ارتقا زنجیره ارزش بر عهده کارگروه خواهد بود که دبیرخانه آن در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری است.