به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، صبا پیرو عضو هیات علمی مرکز، طی یک وبینار آموزشی با عنوان «ارزیابی رشد درختان با استفاده از دو روش آبیاری قطرهای و کرتی» گفت: بر اساس پیشبینیهای مبنی بر افزایش نیاز کشور به چوب برای سالهای آینده و باتوجهبه اجرای طرح توقف بهرهبرداری از جنگلهای هیرکانی از سال ۱۳۹۹، کمبود چوب موردنیاز صنایع چوبی کشور به یکی از مهمترین چالشهای این حوزه تبدیل شده است.
وی افزود: باتوجهبه افزایش نرخ ارز، واردات چوب، تأمینکننده نیاز کل کشور نیست؛ وجود این شرایط موجب شده تا متولیان تولیدات چوبی کشور در صدد اجرای برنامههای هدفمند در راستای توسعه کمی و کیفی جنگلهای دست کاشت و کاشت گونههای سریعالرشد مانند اکالیپتوس و صنوبر باشند و از طرفی بحران کمبود آب، یکی از چالشهایی است که با آن مواجه هستیم. بیابانزدایی، جنگلکاری و زراعت چوب نیز از این بحران مستثنی نیست.
پیرو تأکید کرد: در این شـرایط یکی از راهکارهای مؤثــر و عملی اســتفاده از سیستمهای نوین آبیاری برای کاهش حجم آب آبیاری مزارع پرورش چوب است.
ایشان در ادامه اظهار داشت: امروزه شیوههای مختلف آبیاری برای جنگلکاریها مورد استفاده قرار میگیرد؛ یکی از این روشها، آبیاری قطرهای است؛ در این روش ضمن کاهش حجم آب آبیاری و جلوگیری از رشد علفهای هرز و شوری خاک، حجم تولید زهآب نیز کنترل میشود.
وی در خصوص مزایای آبیاری قطرهای گفت: این روش آبیاری به دلیـل در اختیار قرار دادن پیوسته و مداوم آب در اختیار گیاه و خیساندن منطقه توسعه ریشه گیاه، در صورت بهرهبرداری صحیح دارای راندمان بالاتری نسبت به شیوههای دیگر آبیاری است. همچنین استفاده از این روش موجب کاهش تبخیر سطحی از خاک و آب و کاهش نفوذ عمقی میشود و بهاینترتیب کارایی مصرف آب افزایش مییابد. همچنین با توجه به ماهیت درخت اکالیپتوس و افزایش نیاز آبی آن به موازات افزایش آب در دسترس، به منظور کنترل مصرف آب، حجم آب آبیاری که در اختیار درخت است باید به دقت کنترل شود.
گفتنی است این وبینار در تاریخ هفدهم دی در شبکه مجازی برکت ارائه شد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک کنید