• ساعت : ۱۰:۱۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۱/۱۷ 
  • تعداد بازدید : 101
به همت واحد پردیس آموزش کشاورزی کهنوج، مرکز جنوب کرمان؛
برگزاری دوره آموزشی زراعت گندم
موارد تأثیرگذار در بهبود کمی و کیفی محصول گندم از جمله رقم مرغوب، آماده‌سازی اصولی زمین، تاریخ کاشت مناسب، مقدار مناسب بذر در هکتار، مبارزه به‌موقع با علف‌های هرز و آفات و بیماری‌ها از جمله سن گندم به بهره‌برداران آموزش داده شد.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان؛ دوره زراعت گندم در تاریخ ۱۳ بهمن‌ماه در روستای کوتک وسط از توابع شهرستان کهنوج با هماهنگی پردیس آموزش کشاورزی کهنوج برگزار شد.

 مهندس علیرضا حیدری کارشناس پردیس آموزش کشاورزی کهنوج دراین‌خصوص گفت: این دوره به‌منظور آگاهی‌بخشی و افزایش دانش بهره‌برداران با تدریس دکتر شهرام رودباری کارشناس بخش تحقیقات علوم زراعی باغی مرکز در سطح مزارع انجام شد و در ادامه با بازدید از مزارع و آموزش چهره‌به‌چهره در خصوص زراعت گندم و مبارزه با آفت سن به پایان رسید.

 مدرس دوره ضمن برشمردن موارد تأثیرگذار در بهبود کمی و کیفی محصول گندم از جمله رقم مرغوب، آماده‌سازی اصولی زمین، تاریخ کاشت مناسب، مقدار مناسب بذر در هکتار، مبارزه به‌موقع با علف‌های هرز و آفات و بیماری‌ها از جمله سن گندم، به بهره‌برداران توصیه کردند برای دستیابی به محصول مناسب علاوه بر رعایت موارد اشاره شده، بایستی به علم روز مجهز بود و بهترین راه برای دستیابی به هدف مطلوب، استفاده از علوم محققین و کارشناسان و بکار گیری آن در سطح مزرعه است .

وی ضمن اشاره به استفاده از ارقام مناسب گندم و برشمردن سموم مناسب جهت مبارزه با باریک برگ‌ها و پهن‌برگ‌ها و زمان مناسب مبارزه و همچنین برشمردن سموم مناسب مبارزه با آفت سن گندم و بهترین زمان مبارزه، به زمان مناسب برداشت نیز اشاره و توصیه کردند که در برداشت گندم حتماً از کمباین‌های دارای معاینه فنی استفاده کرده و مسائلی از قبیل ریزش گندم و شکستگی دانه‌های گندم در هنگام برداشت را مورد بررسی قرار داده و بعد از اطمینان از تنظیم کمباین، برداشت محصول را انجام دهند.

این دوره با پرسش‌وپاسخ کشاورزان با مسائل فنی مربوط به کاشت، داشت و برداشت گندم و بررسی و پیگیری مشکلات گندم‌کاران از مراجع قانونی از جمله معضل کمبود کود شیمیایی به پایان رسید. در پایان کارگاه آموزشی، بهره‌برداران از کیفیت مطالب ارائه شده رضایت کامل داشتند.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

2_zqkj.jpg1_vgui.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0