ایستگاه تحقیقات زراعی آستارا
معرفی ایستگاه
ایستگاه تحقیقات آستارا واقع در روستای عباس آباد از توابع شهرستان آستارا با مساحت حدود14 هکتار می باشد. ارتفاع از سطح دریا 22+ متر و متوسط بارندگی ده ساله 1348 میلی متر بوده است. در بررسی آمار هواشناسی سال های 1385-1375 گرمترین دما در تیرماه با 5/36 درجه سانتیگراد بالای صفر بوده است. دارای روز های یخبندان در ماه های دی، بهمن، اسفند، ماه با دمای صفر تا منفی 5 درجه سانتیگراد حتی با 37 روز یخبندان گزارش شده است.همچنین در زمستان سال 86 به مدت 29روز دماهای زیر صفر بین 6/0- تا8/7- درجه سانتیگراد در نوسان بود.
تاریخچه این ایستگاه به سال 1306 بر می گردد که در آن زمان از این ایستگاه به عنوان پایگاه نظامی استفاده می شد و سپس به بنگاه فلاحت تبدیل و در زمینه آموزش علمی و عملی مروجان کشاورزی به فعالیت پرداخت در آن زمان این ایستگاه یکی از زیباترین کلکسیون درختان میوه معتدله بود. همزمان با ورود چای به ایران این ایستگاه نیز به یکی از مکان های کاشت و بررسی خصوصیات چای در غرب گیلان تبدیل شد و در آن زمان 4 واریته چای وارد شده از چین به منظور بررسی سازگاری در این ایستگاه کاشته شد و تا سال 1368 زیر نظر اداره کشاورزی شهرستان آستارا در زمینه چای و باغبانی و زنبور داری و زراعت برنج فعالیت داشت.
این ایستگاه در سال 1368 به سازمان تحقیقات کشاورزی واگذار شد و زمینه فعالیت آن تحقیقاتی شد و طرح سازگاری کلم در سال 1370 در این ایستگاه به اجرا در آمد. در سال 1373 با انحلال مرکز تحقیقات کشاورزی استان گیلان فعالیت این ایستگاه نیز کم رنگ شد. در سال 1375 موسسه مرکبات یک طرح در زمینه اثر پایه بر خصوصیات رویشی و زایشی و کمی و کیفی میوه پرتقال تامپسون ناول در این ایستگاه به اجرا گذاشت. در سال 1378 این ایستگاه با تصویب شورای عالی سازمان تات به عنوان ایستگاه به نژادی فندق فعالیت خود را با تدوین طرح هایی در زمینه فندق شروع کرد و تا سال 1390 در دو زمینه مرکبات و فندق فعالیت داشت. با انتقال ایستگاه تحقیقات فندق به اشکورات رودسر این ایستگاه در حال حاضر به عنوان ژرم پلاسم فندق بوده و در دو زمینه مرکبات و کیوی کارهای تحقیقاتی انجام می دهد.
شرح وظایف و اهداف راهبردی
با توجه به امکانات و پرسنل موجود، این ایستگاه دارای پتانسیل های زیر می باشد:
- تولید نهال های پیوندی مرکبات
- تولید پاجوش ارقام مختلف فندق
- احداث و نگهداری کلکسیون میوه های بومی منطقه و تکثیر ارقام برتر آنها
- برگزاری دوره های کوتاه مدت در زمینه کاشت، داشت و برداشت مرکبات و کیوی
- اجرای طرح های تحقیقاتی بر روی تاک های کیوی در منطقه
