رییس ایستگاه تحقیقاتی محسن‌آب مهران:

جهش عملکرد «نخود علوفه‌ای رقم مراز» در مهران

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۰۹:۰۶ کد : ۱۴۱۰۲ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۵
رضا دارایی، رئیس ایستگاه تحقیقاتی محسن‌آب مهران، با اشاره به مزیت‌های تولید و کشت «نخود علوفه‌ای رقم مراز» گفت: این رقم که برای مناطق معتدل و گرمسیری به‌ویژه استان ایلام مناسب‌سازی شده، طی سال جاری و به دلیل پراکنش مطلوب بارندگی، عملکرد قابل‌توجهی از خود نشان داده است.
جهش عملکرد «نخود علوفه‌ای رقم مراز» در مهران

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام رئیس ایستگاه تحقیقاتی محسن‌آب مهران اعلام کرد: نخود علوفه‌ای رقم مراز در اقلیم‌های معتدل و گرم، در سال زراعی جاری و با توجه به شرایط مطلوب آب‌وهوایی، توانسته است تا یک‌ونیم تن دانه در هر هکتار تولید کند.

رضا دارایی، رئیس ایستگاه تحقیقاتی محسن‌آب مهران، با اشاره به مزیت‌های تولید و کشت «نخود علوفه‌ای رقم مراز» گفت: این رقم که برای مناطق معتدل و گرمسیری به‌ویژه استان ایلام مناسب‌سازی شده، طی سال جاری و به دلیل پراکنش مطلوب بارندگی، عملکرد قابل‌توجهی از خود نشان داده است.

وی افزود: «در ارزیابی‌های انجام‌شده مشخص شد که رقم مراز، در شرایط مناسب اقلیمی همچون امسال، قابلیت تولید تا یک‌ونیم تن دانه در هکتار را دارد و این میزان برای کشاورزان منطقه یک رکورد محسوب می‌شود.»

دارایی تأکید کرد: هدف اصلی توسعه این رقم، افزایش تولید علوفه در مزرعه، کاهش هزینه‌های خوراک دام، بهبود پایداری تولید در مناطق گرمسیر و ارتقای بهره‌وری منابع آب است.

به گفته وی، توان سازگاری بالای این رقم با تنش‌های گرمایی و خشکی، آن را گزینه‌ای ممتاز برای کشاورزان نواحی گرم و معتدل کرده است.

رئیس ایستگاه تحقیقاتی محسن‌آب مهران ادامه داد: «عملکرد سال جاری نشان داد که سرمایه‌گذاری در توسعه کشت رقم مراز، به‌ویژه در سال‌های با شرایط بارشی مناسب، می‌تواند سودآوری و پایداری تولید را برای کشاورزان تضمین کند.»

آخرین ویرایش ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۵

اخبار مرتبط