عضو هیات علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان در گفتگو با خبرگزاری مهر مطرح کرد:
تأمین خوراک دامها با استفاده از سیلاژ برگ خرمای جنوب کرمان

به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان و به نقل از خبرگزاری مهر؛ پوریا دادور، در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه کمبود علوفه و خوراک دام مهمترین عامل محدودکنندهۀ تولید گوشت قرمز و دیگر فرآوردههای دامی در کشور است گفت: کاهش چشمگیر سرانه مصرف این فرآوردهها باعث اجبار به واردات آنها یا واردات خوراک دام و خروج ارز از کشور میشود.
وی افزود: یکی از راهکارهای مدیریت این چالش، استفاده بهینه از پسماندهای کشاورزی در تغذیه دام است که دراینرابطه میتوان به محصولات جانبی درخت خرما اشاره کرد.
دادور، تصریح کرد: درخت خرما فزون بر فرآورده اصلی (خرما)، فرآوردههای جانبی گوناگونی نیز مانند برگ، غلاف، خوشه، تنه، الیاف و هسته دارد که هریک از بخشهای مختلف درخت خرما پتانسیل خوبی جهت استفاده بهعنوان خوراک دام دارد.
عضو هیأت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان گفت: گزارش شده است که سالانه حدود ۱۱۱ هزار و ۴۹۸ تن برگ خرما بهعنوان ضایعات در جنوب کرمان تولید میشود که قسمت اعظم این برگها یا در محل رها و یا سوزانده میشوند که آلودگی محیطزیست را به همراه دارد.
دادور، افزود: ازاینرو استفاده از محصول برگ خرما در تغذیه دام هم مشکلات محیط زیستی را برطرف میکند و هم در جهت تأمین خوراک دام میتواند مفید باشد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید