رئیس بخش علوم زراعی مرکز تحقیقات کشاورزی ایلام اعلام کرد:

گام‌های نوین کشاورزی برای افزایش تولید حبوبات با مصرف آب کمتر

۲۸ مرداد ۱۴۰۴ | ۰۸:۳۱ کد : ۱۹۷۳ اخبار مراکز اخبار ستادی
تعداد بازدید:۹۳
رییس بخش علوم زراعی و باغی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: توسعه روش‌های نوین آبیاری کم‌فشار، تغییر در شیوه کاشت، کاهش سطح زیرکشت ارقام دیررس، گسترش کشت ارقام زودرس و میان‌رس، تغییر الگوی کشت حبوبات از بهاره به پاییزه و بهره‌گیری از ارقام کم‌نیاز آبی، بخشی از این اقدامات است.
گام‌های نوین کشاورزی برای افزایش تولید حبوبات با مصرف آب کمتر

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، به نقل از  ایسنا،  رئیس بخش علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، با اشاره به تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های پیاپی، از اجرای مجموعه‌ای از برنامه‌های نوین برای افزایش تولید حبوبات همزمان با مدیریت بهینه مصرف آب خبر داد.

امیر میرزایی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: توسعه روش‌های نوین آبیاری کم‌فشار، تغییر در شیوه کاشت، کاهش سطح زیرکشت ارقام دیررس، گسترش کشت ارقام زودرس و میان‌رس، تغییر الگوی کشت حبوبات از بهاره به پاییزه و بهره‌گیری از ارقام کم‌نیاز آبی، بخشی از این اقدامات است.

وی گفت: بر اساس برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی، تولید حبوبات کشور تا افق ۱۴۰۴ به ۸۳۷ هزار تن در سطح ۳۰۸ هزار هکتار افزایش خواهد یافت.

رئیس بخش علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام خاطرنشان کرد: با توجه به عملکرد پایین حبوبات در شرایط دیم کشور، دستیابی به ارقام پرمحصول و پایدار که با کشت پاییزه در شرایط دیم سازگار باشند، ضرورتی انکارناپذیر است.

وی افزود: تحقیقات برای دستیابی به ارقام مقاوم در برابر بیماری‌های مهمی همچون برق‌زدگی و بوته‌میری فوزاریومی در دستور کار قرار دارد، در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ در ایستگاه تحقیقاتی چرداول ۹ طرح پژوهشی اجرا شده و نتایج ارزشمندی به دست آمده است.

رئیس بخش علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام توضیح داد: از جمله دستاوردهای این پژوهش‌ها معرفی نخود رقم «کسری» و عدس رقم «مژده» است که ویژه کشت در دیمزارهای مناطق معتدل و نیمه‌گرمسیر کشور طراحی شده‌اند این ارقام علاوه بر مقاومت بالا در برابر بیماری‌ها، عملکردی حدود ۵۲۰ کیلوگرم بیشتر از ارقام رایج منطقه دارند و در اختیار کشاورزان قرار گرفته‌اند.

میرزایی بر ضرورت ادامه تحقیقات در زمینه حبوبات تأکید کرد و گفت: تحقیق و توسعه در این بخش، نه‌تنها راهی برای افزایش تولید ملی است، بلکه تضمینی برای امنیت غذایی و مقابله با چالش‌های اقلیمی آینده خواهد بود.

https://isna.ir/xdTX3v

 

کلیدواژه‌ها: طرح تحقیقاتی مرکز تحقیقات ایلام حبوبات

آخرین ویرایش۱۷ شهریور ۱۴۰۴

اخبار مرتبط