گفتگوی رادیو دزفول با پژوهشگر مروج ارشد کارگروه باغبانی کشور؛
مدیریت ترکیدگی میوه مرکبات با تغذیه مناسب پتاسیم و کلسیم

به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول، علیرضا شفیعیزرگر؛ پژوهشگر مروج ارشد کارگروه باغبانی کشور در روز شنبه مورخ ۸ شهریور در مصاحبه با رادیو دزفول در خصوص عارضهٔ ترکیدگی میوه مرکبات صحبت کرد.
شفیعیزرگر گفت: عارضهٔ ترکیدگی یک عارضه فیزیولوژیکی است که به عملکرد گیاه در مقابل عوامل محیطی برمیگردد. این عوارض قابلانتقال نیستند و ممکن است در هر مرحلهای از رشد گیاه به وجود بیاید.
این کارشناس باغبانی بیان کرد: ترکخوردن میوه معمولاً قبل از برداشت اتفاق میافتد و این عارضه در منطقه شمال خوزستان بیشتر بر روی درختان پر، لیموشیرین و لیموترش مشاهده میشود و بر روی درختان لمون، نارنگی و پرتقال خیلی کمتر دیده شده است.
وی تشریح کرد عواملی از قبیل نوع رقم، شرایط آبوهوایی و رطوبت نسبتاً زیاد بعد از یک دوره خشکی، عدم رعایت آبیاری مناسب و همچنین عدم رعایت تغذیه مناسب پتاسیم و کلسیم این عارضه را به وجود میآوردند و تغذیه درخت با پتاسیم این عارضه را کم و کلسیم جداره پوست میوه را تقویت میکند. به گفته وی، بهترین زمان برای تأمین این عناصر، زمانی است که میوه در مرحلهای بهاندازه فندق قرار دارد.
شفیعیزرگر خاطرنشان کرد استفاده بیش از حد از کودهای ازته این عارضه را تشدید میکند. وی در پایان اشاره کرد: این عارضه معمولاً در درختانی که جوان هستند بیشتر اتفاق میافتد.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید