در رویداد روز مزرعه پنبه در اردبیل عنوان شد؛
ترویج کشت علمی، کلید خودکفایی در طلای سفید
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، رویداد روز مزرعه پنبه با هدف انتقال یافتههای نوین تحقیقاتی به کشاورزان و تقویت زنجیره تولید این محصول راهبردی برگزار شد.
در این برنامه رستمی، محقق پنبه، با بیان اینکه ارتباط مؤثر با محققین و صاحبان علم، تنها رمز موفقیت پنبهکاران است، اظهار داشت: مؤسسه تحقیقات پنبه کشور در سایه تلاشهای چندین دهه محققان خود، ارقام داخلی را که سازگاری مطلوبی با شرایط اقلیمی منطقه مغان دارند، معرفی کرده است.
وی با اشاره به نمایش شانزده رقم داخلی و خارجی کشت شده در این مزرعه ترویجی، خاطرنشان کرد: بازدید عملی از این ارقام، فرصت مناسبی برای کشاورزان است تا با مزایای ارقام بومی و سازگار آشنا شوند.
این محقق در ادامه بهضرورت مدیریت هزینههای مرحله داشت اشاره و تأکید کرد: برای تحقق این امر، باید از سموم نو و ایمن که علاوه بر کارایی بالا، برای محیطزیست نیز بیخطر هستند، استفاده شود.
رستمی در بخش دیگری از سخنان خود، با تصحیح یک باور رایج، افزود: نیاز تغذیهای پنبه تنها به کود اوره و نیتروژن محدود نمیشود و برای دستیابی به حداکثر عملکرد و کیفیت، مصرف عناصر ضروری دیگری مانند گوگرد، فسفر و پتاس نیز باید در برنامه غذایی این محصول استراتژیک گنجانده شود.
در پایان این رویداد، عملیات کیلگیری از مزارع پنبه با حضور کارشناسان و همکاران مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهمنظور برآورد دقیق عملکرد و جمعبندی نتایج این کشت مقایسهای انجام شد.
برگزاری چنین رویدادهایی، گامی مؤثر در مسیر توسعه پایدار کشت پنبه، کاهش وابستگی و تحقق اهداف «از مزرعه تا صنعت» است که میتواند در شرایط کنونی به خودکفایی هرچه بیشتر در تولید «طلای سفید» بینجامد.

.jpg)


