برگزاری وبینار آموزشی توسط عضو هیات‌علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور؛

مدیریت بیماری اسکب معمولی سیب زمینی
۲۸ مهر ۱۴۰۴ | ۱۱:۱۵ کد : ۴۲۹۵ اخبار موسسات
تعداد بازدید:۸۶
وبینار آموزشی « مدیریت بیماری اسکب معمولی سیب زمینی » با تدریس مریم خضری عضو هیات ‌علمی بخش بیماری‌های گیاهی موسسه در سطح ملی برگزار شد.
برگزاری وبینار آموزشی توسط عضو هیات‌علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور؛

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور،مریم خضری عضو هیات‌علمی بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی موسسه، در این وبینار گفت، بیماری باکتریایی اسکب معمولی از بیماری های مهم و اقتصادی سیب زمینی است که تقریباً در تمام مناطق کشت آن در دنیا وجود دارد و سالانه میلیون ها دلار به تولیدکنندگان خسارت وارد می آورد.

وی در ادامه گفت خسارت بیماری اسکب معمولی سیب زمینی بیشتر به صورت کاهش کیفیت و بازارپسندی محصول است اما در موارد که بیماری شدید باشد، کمیت و عملکرد محصول را هم تحت تاثیر قرار می دهد. در ایران، این بیماری در اکثر مناطق زیرکشت سیب زمینی مشاهده و گزارش شده است. علائم بیماری روی غده ها، به صورت لکه های قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره با دوایر نامنظم و لایه های چین و چروک دار چوب پنبه ای در اطراف و مرکز لکه ها است. این علائم می توانند به صورت جرب های چوب پنبه ای سطحی، برجسته، ستاره ای شکل و حفره های کم عمق یا عمیق باشند.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، ادامه داد  بیماری اسکب معمولی توسط گونه هایی از جنس Streptomyces ایجاد می شود. گونه Streptomyces scabies، علاوه بر پراکنش وسیع، بیماری زایی شدیدتری نسبت به سایر گونه ها داشته و به عنوان عامل اصلی اسکب معمولی شناخته می شود. استفاده از غده های بذری سالم و عاری از عامل بیماری و کشت در زمین فاقد سابقه بیماری، مهم ترین راه پیشگیری از بروز بیماری است.  

خضری در پایان اشاره کرد اجرای تناوب زراعی حداقل سه ساله با گیاهان غیرمیزبان مانند ذرت، یونجه و سویا و عدم کشت تربچه، اسفناج، چغندر، هویج، شلغم و زردک می تواند نقش مهمی در کاهش جمعیت عامل بیماری در خاک ایفا نماید. به طور کلی، مدیریت بیماری به صورت تلفیقی از رعایت بهداشت مزرعه، روش های زراعی، مدیریت آبیاری، ارقام متحمل یا مقاوم و مهار زیستی با استفاده از عوامل میکروبی موثر بر بیماری توصیه می شود.

 

آخرین ویرایش۲۹ مهر ۱۴۰۴

اخبار مرتبط