رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در گفتگو با خبرگزاری ایسنا خبر داد؛
دستیابی به دانش فنی تولید جایگزین بومی کنجاله سویا با استفاده از ضایعات کشاورزی
                                    به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، حسن خمیسآبادی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به شرایط خشکسالی و تحریمهای اقتصادی اظهار کرد: وابستگی به نهادههای وارداتی از جمله کنجاله سویا، علاوه بر خروج ارز از کشور، پایداری تولید را با چالش مواجه کرده است. ما با تمرکز بر منابع داخلی و بهرهگیری از ضایعات کشاورزی، گامی مؤثر در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی برداشتهایم.
وی افزود: کنسانتره پروتئینی HH۲۰۲۲-۲ از ترکیب کنجاله کاملینا، ضایعات باقلا، کنجاله کنجد و شفیره حشرات تهیه شده و نمونهای موفق از اجرای اقتصاد چرخشی در صنعت خوراک دام و طیور است.
خمیس آبادی ادامه داد: بر اساس نتایج بهدستآمده، این محصول دارای ۴۳ درصد پروتئین خام، ۷.۹۴ درصد چربی خام و ۲۵۳۰ کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم در هر کیلوگرم است و میتواندبدون آنکه تأثیر منفی بر رشد جوجهها داشته باشد؛ به طور کامل در تغذیه طیور بومی و تا ۶۰ درصد در جیره طیور تجاری جایگزین کنجاله سویا شود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور همچنین تأکید کرد: این دستاورد ضمن کاهش فشار بر منابع آب و کمک به مدیریت ضایعات کشاورزی، گامی مؤثر در جهت توسعه پایدار صنعت دام و طیور محسوب میشود.
وی خاطر نشان کرد: موسسه آماده همکاری با بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان برای تولید انبوه این محصول است تا از طریق آن، خودکفایی در نهادههای دامی، حمایت از تولید ملی و تقویت اقتصاد کشور محقق شود.
به گفته خمیسآبادی، این نوآوری نه تنها راهکاری اقتصادی و زیستمحیطی برای صنعت طیور فراهم میکند، بلکه با ترویج استفاده از منابع بومی و کاهش ضایعات، افق تازهای از پایداری و استقلال در کشاورزی و تولیدات دامی ایران ترسیم میکند.
تیمی از پژوهشگران موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، به سرپرستی حسنا حاجاتی و با همکاری عباسعلی قیصری، امید حمیدی، سیدمهدی مرسلی و فاطمه شیخ موفق به تولید کنسانتره پروتئینی نوآورانهای با نام HH۲۰۲۲-۲ شدند.


