در چهارمین شورای پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی ایلام تأکید شد؛
نظارت نظاممند بر مصرف کود و بذر و ساماندهی ایستگاههای تحقیقاتی استان ایلام
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، چهارمین نشست شورای پژوهشی مرکز با حضور رییس مرکز و کلیه اعضای شورای پژوهشی، در سالن جلسات این مرکز برگزار شد.
در ابتدای جلسه، فریدون سلیمانی معاون پژوهش و فناوری مرکز، ضمن بررسی مصوبات جلسه قبل، به تکالیف و اقدامات مرکز تحقیقات طبق آیین نامه اجرایی بند خ ماده 71 برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت اشاره کرد و گفت: در راستای تحقق شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» و نیز نظارت بر میزان اجرایی شدن نظام شناسهگذاری، رهگیری و ارزیابی سلامت محصولات کشاورزی شناسهدار، و تهیه مستندات، برای مرکز تحقیقات و دستگاههای همکار تعیین شده است که باید بهصورت دقیق عملیاتی شود.
وی افزود: تهیه و تدوین دستورالعملهای فنی مرتبط با نوع، ترکیب، مقدار و زمان مصرف کودها، بذر، نهال و اندامهای تکثیری انجام خواهد شد تا این اطلاعات بهصورت رسمی و مستند در اختیار بهرهبرداران و فعالان حوزه تولید محصولات خام گیاهی قرار گیرد.
در ادامه، علی نجفیفر رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام با تأکید بر لزوم نظارت علمی و فنی بر برخی فرآیندهای تولید، اظهار کرد:
بخش تحقیقات خاک و آب نیز موظف است توصیههای کودی مناسب برای محصولات زراعی و باغی استان را بهصورت رسمی، مکتوب و دورهای در اختیار سازمان جهادکشاورزی، مدیریت هماهنگی ترویج و بهرهبرداران قرار دهد و گزارش آن را هر دو تا سه ماه به سازمان بازرسی ارسال کند.
رئیس مرکز تحقیقات همچنین به اقدامات مرتبط با فضای سبز و ساماندهی ایستگاهها و آزمایشگاهها اشاره کرد و گفت: به منظور ایجاد محیطهای پژوهشی استاندارد و ارتقای بهرهوری، ساماندهی آزمایشگاهها و فضای سبز ایستگاههای تحقیقاتی در دستور کار قرار گرفته است و بر اساس ارزیابیهای فنی و کیفی، ایستگاهها و آزمایشگاههای برتر در استان معرفی و مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
وی گفت: این اقدام علاوه بر ساماندهی محیط کاری، موجب افزایش انگیزه کارکنان و تقویت فضای فعالیتهای تحقیقاتی هدفمند خواهد شد.
همچنین مقرر شد با همکاری سازمان صدا و سیمای مرکز ایلام، تولید محتواهای آموزشی برای ترویج استفاده از محصولات سالم و استاندارد و اطلاعرسانی در خصوص دستورالعملهای ابلاغی صورت گیرد.






