رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛
پرواربندی علمی برهها، محرک توسعه اقتصادی در مناطق روستایی
افزایش سودآوری پرواربندی برهها با جیرههای غذایی متعادل
به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، محمود صحرایی، با اشاره به موفقیتهای کسب شده در زمینه پرواربندی علمی برهها اظهار داشت: «استفاده از جیرههای متعادل غذایی بر اساس نیازهای تغذیهای برهها، تحول بزرگی در صنعت پرواربندی استان ایجاد کرده است.»
وی با تأکید بر علمی بودن این روش خاطرنشان کرد: «در این سیستم، جیره غذایی برهها به دقت بر اساس نیازهای سنی و وزنی آنها تنظیم میشود که این امر موجب کاهش زمان پرواربندی و افزایش کیفیت گوشت تولیدی شده است.»
صحرایی با بیان نتایج ملموس این طرح افزود: «بر اساس آمارهای میدانی ما، دامدارانی که از این سیستم استفاده کردهاند، توانستهاند در مدت سه ماه وزن برههای خود را از ۳۰ به ۶۰ کیلوگرم برسانند که این امر افزایش درآمد قابلتوجهی برای خانوارهای روستایی به همراه داشته است.»
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی به مزایای اقتصادی این روش اشاره کرد و گفت: «استفاده از خوراکهای محلی و در دسترس مانند جو، سبوس گندم و تفالههای فراوری شده، نهتنها هزینههای تولید را کاهش میدهد، بلکه به رونق اقتصادی روستاها نیز کمک میکند.»
وی با اشاره به تأثیرات مثبت این روش بر امنیت غذایی افزود: «این روش پرواربندی علاوه بر افزایش بهرهوری، سلامت دام را تضمین کرده و از بروز بیماریهای تغذیهای جلوگیری میکند که این امر در نهایت به ارتقای امنیت غذایی کشور منجر میشود.»
صحرایی در پایان با اشاره به آینده روشن این طرح گفت: «ما در مرکز تحقیقات آماده ارائه آموزشهای لازم به تمامی دامداران روستایی هستیم تا بتوانند از این روش علمی برای افزایش درآمد و بهبود کیفیت تولیدات خود استفاده کنند.»


