گزارش اجرای یک طرح تحقیقاتی در پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری
اجرای طرح تحقیقاتی بررسی تاثیر کاربرد کود مایع آلی بر صفات بیوشیمیایی برگ، کیفیت میوه پرتقال و برخی ویژگیهای کیفی خاک
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، طاهره رئیسی، عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری و مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، از اجرای پروژه تحقیقاتی جدیدی خبر داد که هدف آن بررسی تأثیر کاربرد کود مایع آلی بر صفات بیوشیمیایی برگ، کیفیت میوه پرتقال و برخی ویژگیهای کیفی خاک است. وی در توضیح این پروژه گفت: با توجه به منشأ طبیعی این کود و تجزیهپذیری آن توسط ریزجانداران خاک، این کود به عنوان یک ترکیب دوستدار محیطزیست میتواند در نظر گرفته شود و پیشبینی میشود اثرات بالقوهای بر حفظ و ارتقای کمیت و کیفیت میوه و سلامت خاک خواهد داشت.
رئیسی افزود: پس از اعمال تیمارهای کودی طی فصل رشد میوه، در این مرحله برداشت میوه پرتقال رقم نیوهال انجام شد تا بتوانیم تأثیر تیمارهای مختلف کود مورد نظر را بر عملکرد و کیفیت میوه ارزیابی کنیم. پس از برداشت، نمونههای میوه به آزمایشگاه منتقل شدند تا صفات فیزیکی، شیمیایی و بیوشیمیایی آنها به صورت دقیق بررسی شود. وی تصریح کرد: در این تحقیقات، صفاتی مانند رنگ پوست میوه، اندازه و وزن میوه، عارضههای پوستی، درصد عصاره، شاخص طعم و شاخصهای بیواکتیو مورد ارزیابی قرار میگیرند. این ارزیابیها به ما کمک میکند تا تأثیر هر تیمار را به صورت دقیق و علمی بررسی کرده و بهترین توصیه را در زمینه مقدار و روش کاربرد این کود در باغهای مرکبات داشته باشیم.
وی در پایان تأکید کرد: با توجه به ضرورت بهینهسازی کارایی استفاده از منابع آبی و خاکی در کشاورزی و هزینه بالای کودهای سنتزی، پیشبینی میشود استفاده از کودهای با منشأ طبیعی بتواند در جهت تولید پایدار محصول باکیفیت و ارتقای سلامت خاک تأثیرگذار باشد.








