محققان مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد در شهرستان لالی آموزش دادند؛
دستیابی به پتانسیل عملکرد در مزارع گندم دیم
به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول، در راستای اجرای طرح استمرار انتقالیافتههای تحقیقاتی برای دستیابی به پتانسیل عملکرد در مزارع گندم دیم و ارتقای دانش فنی کشاورزان، کارگاه آموزشی "تغذیه، بهزراعی و تهیه زمین گندم" در شهرستان لالی تشکیل شد.
این کارگاه آموزشی در روز یکشنبه مورخ 25 آبان با حضور غلامحسین اسلامنیا؛ محقق گندم دیم، محسن سرهنگی؛ عضو هیئتعلمی و محقق غلات و روح اله رضائی ارشد؛ کارشناس بخش تحقیقات خاک و آب از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول برای کارشناسان و کشاورزان این شهرستان برگزار شد.
در این کارگاه غلامحسین اسلامنیا تأکید کرد: باتوجهبه وضعیت بارندگی امسال که نسبت به سالهای نرمال کاهش محسوسی داشته، زمان کشت با تأخیر و همزمان با اولین بارندگی واقعی که براساس پیشبینیها ۱۲ تا ۱۵ آذرماه است صورت گیرد.
وی توصیه کرد: از ارقام مخصوص دیم نظیر آفتاب و کریم استفاده شود و همچنین از گاوآهن برگرداندار استفاده نشود.
در ادامه محسن سرهنگی پیرامون زراعت بهینه گندم در مناطق دیم رعایت تاریخ کشت مناسب، عدم استفاده از بذر خود مصرفی، استفاده از ارقام گندم اصلاح شده دیم و همچنین کنترل بیماریهای گیاهی با استفاده از بذور ضدعفونی شده را توصیه کرد.
همچنین روح اله رضائیارشد در خصوص مدیریت تغذیه گندم دیم به ارائه نکات علمی و کاربردی در خصوص تغذیه صحیح گندم دیم متناسب با شرایط اقلیمی منطقه پرداخت. وی ضمن تأکید بر مصرف کودهای آلی جهت بهبود شرایط فیزیکی و شیمیایی خاک، درمورد مدیریت کودهای پایه، نقش فسفر و نیتروژن در استقرار اولیه گندم دیم، زمانبندی مناسب مصرف کودهای ازته در شرایط محدودیت رطوبت و همچنین راهکارهای افزایش کارایی مصرف کودها صحبت کرد.
رضائیارشد چالشهای رایج مزارع گندم دیم در منطقه را ضعف استقرار، عدم یکنواختی رشد، کاهش پنجهزنی و کمبود عناصر ریزمغذی عنوان کرد و راهکارهای علمی و قابل اجرا برای هر مورد را ارائه داد.
هدف از برگزاری این کارگاه، ارتقای دانش فنی کشاورزان، بهبود مدیریت تغذیه و افزایش عملکرد در دیمزارها بوده است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید





