به همت محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

برگزاری کارگاه آموزشی با عنوان پرورش قارچ خوراکی

۲۸ آبان ۱۴۰۴ | ۰۹:۳۱ کد : ۷۲۱۲ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۶
صمدی، محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، هدف از برگزاری این دوره مهارتی را آشنایی بهره برداران با اصول ساده و کاربردی پرورش قارچ بیان نمود و در پایان نتایجی چون، سودآوری، تضمین سرمایه، ریسک مالی اندک، سادگی کار و بازار فروش خوب  را از مواردی دانست که باعث شده تا بسیاری از شهرنشین ها هم وارد صنعت پرورش قارچ شوند.
برگزاری کارگاه آموزشی با عنوان پرورش قارچ خوراکی

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، از روز ۲۰ الی ۲۸ آبان ماه جاری، این دوره آموزشی، در راستای نیازسنجی و آموزش مهارتی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح استان تهران در پادگان فرماندهی نیروی هوایی شهید حسین لشکری ارتش جمهوری اسلامی ایران، توسط دکتر صمدی در چهار روز برگزار شد و در آخرین جلسه ۲۸ آبان ماه جاری، از شرکت کنندگان آزمون به عمل آمد.

صمدی، محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، هدف از برگزاری این دوره مهارتی را آشنایی بهره برداران با اصول ساده و کاربردی پرورش قارچ بیان نمود و به ارائه  مهمترین مطالب در این چند جلسه به شرح ذیل پرداخت.

  1-زمان و مکان مناسب برای تولید قارچ: زمان مناسب برای کاشت قارچ در خانه بی ماه های مهر تا آذر می باشد اما اگر امکانات تهویه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محیط محل پرورش و کشت وجود داشته باشد می توان قارچ را در ماه های دیگر سال هم کشت و پرورش داد.

2- مکان مناسب برای کشت قارچ، شما به یک سالن نیاز دارید که بسته به میزان تولید قارچ اندازه آن متفاوت است. اما به طور میانگین برای پرورش پنج تن قارچ به یک سالن چهل متری نیاز است. در پرورش قارچ، عایق کاری سالن برای جلوگیری از اتلاف گرما و سرما، قفسه بندی و آماده سازی و نصب تجهیزات باید انجام شود متوسط بهترین درجه رطوبت برای کاشت قارچ بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است.

3-نور مناسب برای پرورش قارچ: اغلب قارچ ها نیازی به نور مستقیم خورشید برای رشد ندارند. البته قارچ گانودرما و نوعی از قارچ صدفی برای یک مرحله از رشد و باردهی نیاز کمی به نور دارند که به صورت مصنوعی (روشنایی لامپ مهتابی) قابل تامین است و نیازی به نور خورشید ندارد. بنابراین برای پرورش قارچ دکمه ای، نیازی به نور نیست.

4-بهترین دما برای پرورش قارچ: قارچ دکمه ای و صدفی به دمای بین ۱۶ تا ۲۶ درجه سانتی گراد ولی قارچ گانودرما به دمای بین ۲۵ تا ۳۲ درجه سانتیگراد نیاز دارد.کولر و مه پاش برای تابستان و بخاری برای زمستان منبع اصلی تنظیم دمای اتاق پرورش قارچ در خانه است.

5-شرایط محیطی برای تولید قارچ در خانه: اتاق پرورش قارچ در خانه باید عایق بندی شده و فاقد درز باشد. این مکان می بایست دارای شیر آب جهت شستشو بوده و کاملاً تمیز و بهداشتی باشد.

6-بازار فروش قارچ: قارچ یکی از پر مصرف ترین مواد در صنایع غذایی محسوب می شود و همیشه بازار خوبی دارد. قارچ دکمه ای در کشور ما از نطر فروش در رتبه اول قرار دارد و با شناخت مردم از ارزش های دارویی بسیار بالای قارچ گانودرما، پرورش این قارچ نیز رو به افزایش است.

7-شرایط نگهداری و بسته بندی قارچ ها: قارچ های چیده شده را به اطاق سرد و خنک انتقال داده و در اسرع وقت نسبت به درجه بندی آن اقدام نموده و قارچ های لک دار و ناقص و کج و ناجور را جدا کرده و برای مصارف تهیه پودر قارچ و کچآپ فرستاده و قارچ های سالم را در بسته های درجه یک و درجه دو به بازار عرضه کنید.

و در پایان نیز نتایجی چون، سودآوری، تضمین سرمایه، ریسک مالی اندک، سادگی کار و بازار فروش خوب  را از مواردی دانست که باعث شده تا بسیاری از شهرنشین ها هم وارد صنعت پرورش قارچ شوند.

 


اخبار مرتبط