با هدف انتقال یافته‌های علمی و تقویت مدیریت منابع دریایی:

نشست اکولوژی شیلاتی خلیج فارس به میزبانی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان برگزار شد

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۰۹:۲۶ کد : ۱۴۰۶۵ اخبار موسسات
تعداد بازدید:۷
به مناسبت روز ملی خلیج فارس، انتقال یافته های علمی با محوریت اکولوژی شیلاتی در خلیج فارس، روز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۵، با حضور پژوهشگران برجسته و متخصصان حوزه شیلات و محیط زیست دریایی در پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان برگزار گردید. این نشست با هدف ارتقای دانش، هم‌افزایی علمی و ارائه راهکارهای کاربردی برای حفاظت از ذخایر شیلاتی و اکوسیستم‌های حساس خلیج فارس اجرا شد.
نشست اکولوژی شیلاتی خلیج فارس به میزبانی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، در این برنامه که با مشارکت مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور برگزار شد، مقالات علمی و یافته‌های پژوهشی متعددی در حوزه اکولوژی شیلاتی و مسائل محیط زیست دریایی ارائه گردید. این رویداد گامی مؤثر در راستای گسترش همکاری‌های علمی و بهبود مدیریت منابع زیستی خلیج فارس تلقی می‌شود.
در بخش نخست این نشست، سیامک بهزادی، عضو هیئت علمی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، به ارائه سخنرانی با موضوع “نقش اکولوژی شیلاتی در بازسازی ذخایر ماهیان صخره‌ای مرجانی” پرداخت. وی ضمن اشاره به شرایط بحرانی برخی ذخایر ماهیان صخره‌ای، زیستگاه‌های مرجانی را به‌عنوان منابع حیاتی برای تغذیه و تکثیر این گونه‌ها تحلیل کرد و راهکارهایی نظیر مدیریت پایدار صید و حفاظت از زیستگاه‌ها را پیشنهاد داد.
در ادامه، آرزو وهاب‌نژاد، از اعضای هیئت علمی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، نتایج پژوهشی خود درباره “ارزیابی کاهش جمعیت و آسیب‌پذیری تولیدمثلی در ماهیان هرمافرودیت خلیج فارس” را ارائه کرد. وی با بررسی شرایط زیستی این گونه‌ها و تأثیر تغییرات محیطی بر فرآیندهای زیست‌بومی، ضرورت اقدامات حفاظتی ویژه برای این گروه از ماهیان را تشریح کرد.
در بخش پایانی، هادی کوهکن، کارشناس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، یافته‌های خود را در زمینه “شاخص‌های آلودگی فلزات سنگین در رسوبات سواحل بندرعباس، قشم و هرمز” ارائه کرد. وی با تأکید بر اهمیت پایش رسوبات و شناسایی منابع آلاینده، بر تأثیر مواد آلوده‌کننده بر تنوع زیستی و منابع شیلاتی منطقه هشدار داد.
این نشست علمی، که هم‌زمان با روز ملی خلیج فارس برگزار شد، با استقبال گسترده کارشناسان و متخصصان این حوزه همراه بود و انتظار می‌رود بر نتایج سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌ها در جهت استفاده پایدار از منابع زیستی خلیج فارس تأثیر مثبتی بگذارد.

کلیدواژه‌ها: ذخایر آبزیان ذخایر آبزیان آب

آخرین ویرایش ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۵

اخبار مرتبط