گامی مهم برای ارتقای کیفیت و بهرهوری مزارع؛
اهمیت استفاده از بذور گواهیشده برنج راهی به سوی کشاورزی پایدار
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)؛ در دنیای امروز، امنیت غذایی و کیفیت تولید محصولات کشاورزی به موضوعی حیاتی تبدیل شده است. یکی از اصلیترین ارکان این تولید، انتخاب بذر مناسب و با کیفیت است. انتخاب بذر مناسب و با کیفیت، نه تنها به بهبود رشد گیاهان کمک میکند، بلکه تأثیر زیادی در افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها در کشاورزی دارد.
بذر بهعنوان اولین و مهمترین مرحله در فرآیند تولید کشاورزی، نقش اساسی در این حوزه ایفا میکند. استفاده از بذور استاندارد و گواهیشده، میتواند کیفیت محصولات کشاورزی را تضمین کرده و در نتیجه امنیت غذایی کشور را بهبود بخشد.
در همین راستا، دوره آموزشی "اهمیت استفاده از بذور گواهیشده برنج" بهمنظور ارتقای آگاهی کارشناسان و بهرهبرداران برتر در حوزه کشاورزی، با تدریس لیلا خزایی محقق مؤسسه تحقیقات برنج کشور، بصورت برخط اجرا شد.
مدرس دوره، با استفاده از تجربیات علمی و تخصصی خود، شرکتکنندگان را با مفاهیم جدید در زمینه بذر، گواهی بذر و تأثیر آن بر کیفیت تولید برنج از جمله امنیت غذایی،اهمیت بذر، پیشینه گواهی بذر، ساختار آژانس گواهی بذر، تولید بذر،اهمیت گواهی بذر، گواهی بذر و طبقات بذر آشنا کرد.
در ادامه مباحث: بذرهای نوکلئوس، ایزولاسیون، بذر بهنژادگر، بذر پایه یا سوپرالیت، بذر پایه یا الیت، بذر مادری، بذر گواهی شده، سیستم قانونی گواهی بذر و سیستمهای بینالمللی و منطقهای گواهی بذر مورد بررسی قرار گرفت.
هدف از برگزاری این دوره آموزشی، ارتقاء سطح دانش و توانمندیهای علمی و عملی بهرهبرداران پیشرو و کارشناسان حوزه کشاورزی در زمینه تولید، استفاده و مدیریت بذور گواهی شده برنج بهمنظور دستیابی به کشاورزی پایدار و ارتقاء امنیت غذایی میباشد.


